Groep 1 en 2

In de heterogene kleutergroepen (kinderen van groep 1 en 2 zitten bij elkaar) werken wij thematisch en doelgericht. In de thema’s komen alle leerstofonderdelen aan de orde. Kinderen zijn bezig met allerlei vormen van spel en hebben een begeleide keuze in het maken van opdrachten. Achter het speel/werk plezier van de kinderen liggen de leerlijnen en dus de leerdoelen van de leerkrachten: zij zorgen voor een continue ontwikkelingslijn.

Groep 3 t/m 8

De groepen 3 t/m 8 zijn zo mogelijk homogeen: de kinderen zitten in jaargroepen. Zij krijgen de leerstof van dat jaar aangeboden volgens de landelijk beschreven leerlijnen en doelen. Binnen dat systeem houden wij rekening met verschillen. We werken aan de hand van de leerlijnen en doelgericht per groep en per leerling. Dat vertaalt zich in de praktijk in het differentiëren op niveau waardoor wij dus onderwijs bieden dat bij jou past. In de directe toekomst gaan wij werken met moderne middelen. Ieder kind krijgt zijn eigen device en dat betekent het volgende: de leerkracht biedt een gelaagde instructie aan waarin rekening gehouden wordt met niveauverschillen en vervolgens is de verwerking op maat, dus passend bij wat jij nodig hebt. In dat proces wordt je eigenaar gemaakt van je eigen ontwikkeling hetgeen betekent dat je verstandige keuzes gaat maken binnen jouw eigen ontwikkeling en jouw eigen mogelijkheden.

Via Scholen op de kaart kunt u downloaden